Edukacije u rujnu

U sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  nastavljamo s provedbom radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.

U rujnu vam donosimo nove teme:

 • Međusektorska suradnja (suradnja organizacija civilnog društva i građana/ki s javnim sektorom)(Čakovec, 3.9.2019.)
  Povjerenje. Odgovornost. Transparentnost. Komunikacija. Ključni elementi održive suradnje. A bez suradnje nema održivog razvoja zajednica. Koliko god se pojedinačno trudili. Suradnja angažira konsolidirane resurse, kapacitete i osigurava kvalitetu. Naročito je važna suradnja među različitim dionicima zajednice, dionicima iz različitih sektora. Međusektorska suradnja i partnerstva.
  U Hrvatskoj, partnerstvo i međusektorska suradnja su novija praksa. Još uvijek vrlo često samo na vrlo deklarativnoj i manipulativnoj razini. Svi tražimo odgovor kako da dođemo do uspješnog i učinkovitog partnerstva – kao što je to praksa u brojnim europskim zemljama, naročito u područjima od društvenog interesa (npr. socijalne usluge u Italiji).
  Na radionici, sudionici/e će naučiti mapirati potencijale i ograničenja u razvoju međusektorske suradnje, te razviti strategije i akcijske planove za razvoj međusektorske suradnje u specifičnim područjima rada u njihovim lokalnim zajednicama. Vrlo konkretno.
  Voditelj radionice je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

 

 • Kako izraditi operativni plan djelovanja organizacije civilnoga društva? (Čakovec, 10.9.2019.)
  Radionica je namijenjena voditeljima organizacija i voditeljima financija. Nakon treninga sudionici će poboljšati vještine u sljedećim područjima: pojam i sadržaj operativnog plana, izrada plana prihoda i rashoda, izrada plana zaduživanja i otplata, izrada plana novčanog tijeka, obrazloženja financijskog plana te rebalans operativnog i financijskog plana.
  Voditeljica radionice je Dora Grkavac, voditeljica finacija ACT Grupe.

Više informacija o navedenim radionicama potražite ovdje, a rokove za prijavu i prijavne obrasce za sudjelovanje na ovim, ali i drugim radionicama koje se održavaju u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU, možete pronaći na www.financijskepodrske.hr/home/events.