Erasmus za mlade poduzetnike

Program omogućuje boravak i poslovno povezivanje ambicioznog novog impact poduzetnika s ekvivalentnim iskusnim poduzećem u drugoj EU zemlji.

Korisnici: (a) novi poduzetnici koji su čvrsto odlučili pokrenuti vlastito poduzeće ili su ga već pokrenuli unutar protekle tri godine; (b) iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica.

Metode rada: novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci.

Rezultat: (a) novom polazniku olakšano pokretanje novog ili pak jačanje već postojećeg poduzeća, pristup novim tržištima, međunarodna suradnja i prilika za suradnju s inozemnim partnerima; (b) poduzetnik domaćin profitira od novih ideja koje donosi motivirani novi poduzetnik.


Trajanje: 1 – 6 mjeseci; uz mogućnost podjele u tjedne intervale (pod uvjetom da trajanje ne premaši ukupan broj od 12 mjeseci)

Dinamika provedbe:  kontinuirano

Status: u pripremi. Poziv će biti objavljen tijekom travnja 2019.


Partneri: Program je provođen kroz projekt Social Entrepreneur Exchange and Development (SEEDplus) kojeg koordinira mreža EUCLID. Projekt je dio programa Erasmus za mlade poduzetnike.

Web: erasmus-entrepreneurs.eu