Na konferenciji Impact 2018 najavljeni novi prosvjedi za obrazovnu reformu - ACT GRUPA
1745
post-template-default,single,single-post,postid-1745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Na konferenciji Impact 2018 najavljeni novi prosvjedi za obrazovnu reformu

  |   VIJESTI

Kampanja “Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma” prema odluci stručnog žirija bila je najbolja prošlogodišnja društveno korisna kampanja. Prilikom primanja nagrade Daniel Martinović iz GOOD inicijative najavio je nove prosvjede za obrazovnu reformu u lipnju ove godine. Ovime je završila dvodnevna konferencija Impact 2018 koja je okupila više od 50 govornika iz organizacija, kompanija i fondova usmjerenih na društveno korisno djelovanje. Prvu ovakvu konferenciju u Hrvatskoj u Muzeju suvremene umjetnosti zajednički su organizirali agencija Brodoto i ACT Grupa.

 

Udruga “Naš Hajduk” osvojila je drugo mjesto te nagradu publike za svoju kampanju “Za sva vrimena” kojom je otkupljivala dionice kluba Hajduk sa željom da u njemu zaživi princip jedan član, jedan glas. Treće mjesto dobila je inicijativa “Vrijedim više” u organizaciji Mreže mladih Hrvatske te Saveza samostalnih sindikata koja se zalagala za promjenu sistema poticanja zapošljavanja mladih.

Od ostalih udruga koje su se natjecale za prestižnu nagradu “Najdobre kampanje” bile su tu i Zelena akcija, Pokret otoka, Vatrogasci – oni su naši heroji, WWF Adria i druge. Najbolji su uz priznanje primili vrijedne nagrade – laptope, tablete i besplatan mobilni internet – u organizaciji platforme “Čini pravu stvar”.

 

“Cilj konferencije je bio spajanje različitih aktera koji se bave društveno korisnim djelovanjem. Bilo bi prekrasno da se primjerice ekipa iz udruge “Naš Hajduk” spoji s Pokretom otoka i da se zajedno bore za bolji život na otocima ili da se spoje sa Zelenom akcijom i zajedno pošumljavaju požarišta”, izjavio je Marko Gregović, organizator konferencije.

 

Dok je prvi dan konferencije Impact 2018 bio posvećen društveno odgovornim kompanijama i start-upovima, drugi dan je bio u tonu neprofitnih organizacija i fondacija. Među govornicima na konferenciji našli su se predstavnici međunarodnih fondova koji ulažu ogromna sredstva u društveno korisne poslove i projekte s potencijalom rasta (Social impact investment funds).


Rodney Schwartz
iz ClearlySo, banke koja ulaže u društveno korisne projekte iz Ujedinjenog kraljevstva naglasio je da social impact investing (ulaganje uz društveno korisne projekte) nije novi način ulaganja, već postojećim ulaganjima daje novu dimenziju – društvenu.

 

“Činjenica da se u Zagrebu okupilo preko 240 posjetitelja na konferenciji posvećenoj društvenoj odgovornosti različitih aktera signal je da se vremena mijenjaju i da promjene dolaze”, izjavio je Teo Petričević iz ACT Grupe, organizator konferencije.

 

Konferencija Impact 2018 održala se uz potporu Veleposlanstva SAD-a, Vipneta, Heinekena, German Marshall Funda, Atlantic grupe, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Europskog fonda za Balkan i drugih sponzora.

Galeriju fotografija s konferencije možete pogledati ovdje.