Nasilje nad starijim osobama - tabu tema od koje treba okretati glavu? - ACT GRUPA
1615
post-template-default,single,single-post,postid-1615,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Nasilje nad starijim osobama – tabu tema od koje treba okretati glavu?

  |   VIJESTI

Projekt “GERO-AGE” ima za cilj povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te smanjenje njihove diskriminacije na području Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

 

Tijekom projektu kontinuirano se rade na osvješćivanju problema nasilja nad starijim osobama, pa je i pokrenuta kampanja za koju je pripremljen video u čijoj realizaciji su nesebično sudjelovali/e članovi/ice Kluba za starije osobe Nedelišće.

 

 

Osim toga, aktivnosti uključuju i informiranje starijih osoba u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju i kako se zaštiti od prijevare (info-telefon i predavanja), te podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

 

Posljednja dva predavanja u sklopu ovog projekta održati će se u Varaždinu (11.7.2017.)  i Zaboku (13.7.2017.) dok se za usluge besplatnog prijevoza liječniku starije osobe u Međimurskoj županiji mogu javiti na 099/209-2613.

 

Projekt provodimo u partnerstvu sa Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i Mrežom udruga Zagor, a uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.