Pokrenut Info-telefon za starije osobe - ACT GRUPA
1562
post-template-default,single,single-post,postid-1562,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Pokrenut Info-telefon za starije osobe

  |   VIJESTI

U sklopu projekta “GERO-AGE”, koji za cilj ima povećanje socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba te smanjenje njihove diskriminacije kroz podizanja svijesti zajednice, pokrenut je INFO telefon za starije osobe. Linija je dostupna za starije osobe s područja Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Na broju 099/637 90 88 svaku srijedu će dežuruti stručnjaci koji će korisnicima/ama pružati informacije o pravnim pitanjima (primjerice doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, kako zaštititi svoju imovinu i zaštiti se od prijevare…).

 

Projekt provodi  ACT Grupa u partnerstvu sa Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, Udrugom umirovljenika Grada Varaždina i Mrežom udruga Zagor.

 

Osim INFO telefona, kroz projekt će biti provedena i medijska kampanja s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama te pružati usluga prijevoza korisnicima/ama kako bi se na taj način podigla kvalitete života starijih osoba.

 

Na području Međimurske županije organizira se usluga besplatnog prijevoza korisnika liječniku i sl., dok će se u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji održati 12 besplatnih info radionica za starije osobe u svrhu sprečavanja zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju te zaštiti njihove osobne imovine.

 

Projekt traje do kraja kolovoza 2017., a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.