Uspješno završena crowdfunding kampanja - ACT GRUPA
1714
post-template-default,single,single-post,postid-1714,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Uspješno završena crowdfunding kampanja

  |   VIJESTI

U siječnju iduće godine proslavit ćemo petnaesti rođendan. Tu smo obljetnicu odlučili obilježiti izdavanjem knjige o svom dosadašnjem radu.

Knjigu o povijesti organizacije priprema Robert Posavec, stručni suradnik knjižničar u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec, a prema planu trebala bi biti objavljena do travnja 2018. godine. Grafičko oblikovanje potpisuje još jedan Međimurac, akademski slikar Bojan Miljančić.

 

Kako bi osigurali sredstva potrebna za objavljivanje knjige odlučili smo se za grupno financiranje (crowdfunding), sve popularniji alternativni pristupu prikupljanja financijskih sredstava.

 

ACT Grupa je oduvijek eksperimentirala i testirala – različite modele upravljanja, poslovne ideje, poduzetničke inicijative, ustrojstvene oblike…  Pa kada smo pokretali ovu našu prvu crowdfunding kampanju zamislili smo ju kao svojevrsni eksperiment, željeli smo testirati utjecaj u zajednici, vidjeti gdje smo i imamo li zaista taj neki community koji je spreman podržati izdavanje jedne takve knjige – netipične knjige o povijesti netipične organizacije.

 

Bili smo svjesni da 9.000,00 USD koliko nam je nedostajalo da zatvorimo financijsku konstrukciju za objavljivanje knjige nije mali iznos, no vjerovali smo u uspjeh, u zajednicu, solidarnost, u vas… Da priča o našem iskustvu može biti inspirativna i korisna drugima. No nismo ni sanjali da ćemo do cilja doći tako brzo.

 

U prvom danu uspjeli smo doć do 30% ciljanog iznosa, na polovici kampanje bili smo na 80%, a tjedan dana prije kraja kampanje stigli smo do našeg cilja – iznosa potrebnog za lekturu, korekturu, dizajn, tisak i distribuciju knjige “Punk poduzetnici”. Uz vašu veliku pomoć knjiga će izaći prema planu, u travnju 2018. godina.

 

Kampanja je završila 7. prosinca s prikupljenih ukupno 9.738 USD, i sada se nalazi u tzv. in demand statusu. Što znači da na adresi http://igg.me/at/punkpoduzetnici još uvijek imate priliku nabaviti knjigu po pretprodajnoj cijeni.

 

I ovim putem se zahvaljujemo svim podržavateljima/icama i svima koji su na bilo koji način pomogli u promociji kampanje. Čitamo se u travnju!