Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice - ACT GRUPA
1707
post-template-default,single,single-post,postid-1707,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice

  |   VIJESTI

Projekt “Na valovima volonterstva- – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” provest će se zajedničkim snagama lokalnih volonterskih centara iz Čakovca, Zagreba, Petrinje, Siska i Zaboka.

Projektom će se osigurati kvalitetan i održiv sustav podrške organizatorima volontiranja i volonterima u regiji središnje Hrvatske. Unaprijedit će se kapaciteti organizatora volontiranja – organizacija civilnog društva  i javnih ustanova, za kvalitetno vođenje volonterskih programa kako bi se poboljšale usluge od općeg interesa. Volonterski centri i brojni organizatori volontiranja “na valovima volonterstva” grade infrastrukturu za snažne i povezane zajednice i osiguravaju korištenje golemih potencijala koji građani žele i mogu dati društvu.

 

Neke od aktivnosti u koje će se kroz idućih godinu dana moći uključiti i organizatori volontiranja iz Međimurske županije su: edukacije iz menadžmenta volontera i izdavanja Potvrde o kompetencijama stečenima volontiranjem te mentorska podrška u osmišljavanju i provedbi volonterskih programa prema standardima kvalitete za organizatore volontiranja.

 

Kako je jedan od ciljeva projekta jačanje lokalnih volonterskih centara, sudjelovanjem u aktivnostima projekta bit će ojačani i kapaciteti Volonterskog ureda Međimurja. Prilikom osmišljavanja i provedbe volonterskih programa kao i u potrazi za volonterima, organizatori volontiranja u Međimurskoj županiji i šire mogli su na podršku VUM-a računati unatrag 6 godina. Sudjelovanjem u projektu Na valovima volonterstva usluga koji pruža VUM bit će još kvalitetnija.

 

Nositelj projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice” je Volonterski centar Zagreb, a provodi ga s partnerima ACT Grupom, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota (Udruga IKS), Mrežom udruga Zagor, Domom za starije osobe Centar i Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 697.924.69 kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.