Edukacije u studenom

edu 2

U sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  nastavljamo s provedbom radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.

U studenom vam donosimo nove teme:

 • Upravljanje volonterima (13. i 14.11.2019.)
  Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija koje namjeravaju u svoje aktivnosti uključivati volontere i razvijati volonterski program. Nakon treninga sudionici će poboljšati vještine u sljedećim područjima:Poznavanje zakonodavnih okvira volontiranja u RH; Upravljanje svim koracima ciklusa menadžmenta volontera; Predznanje potrebno za uvođenje „Standarda kvalitete za volonterske programe“; Unapređenje vještina planiranja i organizacijske vještine.
  Voditelj radionice je Ivan Blažon.
 • Procjena potreba u zajednici (18.11.2019.)
  Imaju li „projekti“ smisla ili samo rasipamo novac?
  Zaraženi “projektitisom” i jurnjavom za projektima kao primarnim izvorom financiranja organizacija, često zaboravljamo na temelje u planiranju i pripremi projekata i našeg djelovanja – kvalitetnu analizu stanja tj. stvarnih potreba korisnika/zajednice. Projekti i naše aktivnosti sve više postaju “tehničke” i često ne odgovaraju održivo na potrebe korisnika tj. nemaju stvarni/dugoročniji utjecaj na korisnika/zajednicu. Kroz interaktivnu radionicu sudionici će “ponoviti” zašto je analiza stanja, procjena potreba korisnika/zajednice i njihovo uključivanje temelj kvalitetnog projekta tj. našeg djelovanja. Fokus radionice je (diskusijom, praktičnim vježbama i alatima) odgovoriti na pitanja “Kako kvalitetna procjena potreba korisnika/zajednice i poduzetnički pristup podiže razinu kvalitete samog projekta/djelovanja organizacije?” i “Kako kvalitetno procijeniti potrebe korisnika/zajednice“.
  Voditelj radionice je Darko Ciglar.
 • Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva (20.11.2019.)
  Organizacije civilnoga društva daju značajan obol oblikovanju kvalitetnijeg, socijalno osjetljivog i pravednoga hrvatskog društva. Uključivanje građana u sva područja društvenog djelovanja pridonosi razvoju demokratske i participativne zajednice i omogućuje inicijativu građana/ki. Kroz radionicu će se sudionici/e upoznati s osnovnim pojmovima – aktivno građanstvo; demokratska građanska kultura; sektori u društvu; uloga OCD-a, karakteristike, načela rada i vrijednosti; suradnja i partnerstvo; pokretači promjena u zajednici.
  Voditelj radionice je Igor Roginek.
 • Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva (26.11.2019.)
  Radionica je namijenjena menadžmentu OCD i osobama koje u organizacijama rade na upravljanju kvalitetom ili upravljanju utjecajem. Sudionici radionice će se upoznati s najpoznatijim pristupima u vrednovanju, identificirati elemente organizacija koje je korisno vrednovati te će nakon radionice moći samostalno razviti sustav vrednovanja i uvođenja poboljšanja za svoje organizacije. Teme koje će radionica pokriti: opseg vrednovanja i svrha vrednovanja; najpoznatiji modeli vrednovanja; organizacijske dimenzije koje vrednujemo; efikasnost, efektivnost, lanac stvaranja vrijednosti; prikupljanje podataka i plan vrednovanja; implementacija poboljšanja i upravljanje performansama.
  Voditelj radionice je Darko Ciglar.

Sve radionice održat će se u našim prostorijama u Čakovcu (Dr. Ivana Novaka 38). Dodatne informacija o navedenim radionicama te rokove za prijavu i prijavne obrasce za sudjelovanje na ovim, ali i drugim radionicama koje se održavaju u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU, možete pronaći na www.financijskepodrske.hr/home/events.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top