Erasmus za poduzetnike početnike

Program omogućuje boravak i poslovno povezivanje ambicioznog novog impact poduzetnika s ekvivalentnim iskusnim poduzećem u drugoj EU zemlji.

Korisnici: 

(a) novi poduzetnici koji su čvrsto odlučili pokrenuti vlastito poduzeće ili su ga već pokrenuli unutar protekle tri godine; 

(b) iskusni poduzetnici koji su vlasnici ili vode malo ili srednje poduzeće u jednoj od zemalja sudionica.

Metode rada: novi poduzetnici usvajaju i razmjenjuju znanje i poslovne ideje s iskusnim poduzetnikom kod kojeg borave i s kojim surađuju u razdoblju od 1 do 6 mjeseci.

Rezultat: 

(a) novom polazniku/poduzetniku olakšano je pokretanje novog ili pak jačanje već postojećeg poduzeća, pristup novim tržištima, međunarodna suradnja i prilika za suradnju s inozemnim partnerima; 

(b) poduzetnik domaćin profitira od novih ideja koje donosi motivirani novi poduzetnik.

Trajanje: 1 – 6 mjeseci; uz mogućnost podjele u tjedne intervale (pod uvjetom da trajanje ne premaši ukupan broj od 12 mjeseci). Tijekom COVID-19 pandemije program dozvoljava razmjenu na daljinu u trajanju do 2 mjeseca.

Dinamika provedbe:  kontinuirano

Status: U trajanju, do 31.01. 2022.

Partneri: Program je provođen kroz projekt Social Entrepreneur Exchange and Development (SEEDplus) kojeg koordinira mreža EUCLID i dio je Erasmus programa za poduzetnike početnike.

Kontaktirajte nas za više informacija:

eye@act-grupa.hr

Tel: +385 91 390 0474

Web: erasmus-entrepreneurs.eu