Završene prijave za petu generaciju programa Pokreni nešto svoje

Danas u 12h istekao je rok za prijavu na naš natječaj “Pokreni nešto svoje“ u 2021. godini. Ove godine program doživljava svoje peto izdanje, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva.

Naime, programom Pokreni nešto svoje“ od 2016. godine sustavno dajemo vjetar u leđa mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima odgovarajući na njihove potrebe za adekvatnom financijskom i mentorskom podrškom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru petog godišnjeg natječaja partner programa Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Do zaključenja natječaja pristilo je ukupno 421 prijava! Nakon provjere formalnih uvjeta stručna komisija će ocijeniti sve zaprimljene prijave u skladu s kriterijima navedenim u evaluacijskoj tablici u Uputama za prijavitelje.

Program podupire konkretne, jasne projekte, koji će donijeti promjenu kakva postiže dugoročno poboljšanje i dobrobit poslovanju prijavitelja, npr: razvoj ili unapređenje proizvoda/usluge ili razvoj nekog segmenta poslovanja. Važan kriterij pri odabiru će biti postojanje društvene ili ekološke inovacije, kao i dugoročni pozitivni utjecaj na društvo.

Rezultati prve faze selekcije bit će objavljeni do kraja ožujka. Najbolje ocijenjeni projekti prolaze u drugu fazu evaluacije tijekom koje će selekcijska komisija u ožujku i travnju 2021. intervjuirati prijavitelje.

Nakon druge faze, ACT Grupa će donijeti odluku o projektima koji će dobiti podršku.

Rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni do 14. travnja 2020., a početak provedbe projekata je 1. svibnja 2020. godine.