Najava webinara u svibnju i lipnju

webinar kultura, struktura i menaždment

U sklopu Programa regionalnog razvoja civilnoga društva Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u svibnju i lipnju ćemo održati dvije radionice/webinara.

Izvori financiranja

Više izvora prihoda – veća održivost!

12. svibnja 2021. godine, 9:30 – 11:30 sati

Diversifikacija izvora prihoda može doprinijeti povećanju održivosti i utjecaja organizacija civilnog društva. Potrebno je financirati proizvode / rješenja za krajnje korisnike, a ne projekte. U okviru radionice polaznici će biti upoznati s različitim izvorima financiranja (od bespovratnih potpora, gospodarske djelatnosti, partnerstva s poslovnim sektorom, dužničkog kapitala pa do alternativnih modela) te izazovima s kojima se organizacije civilnog društva susreću. Važno je poznavati različite izvore financiranja kako bi se mogao odabrati onaj koji će najbolje doprinijeti ostvarenju poslovne strategije i realizaciji poslovnog plana.


Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja

Kvalitetno upravljanje = upravljanje za kvalitetu

23. lipnja 2021. godine, 10:00 – 12:30 sati

Što uopće podrazumijevamo pod pojmom kvaliteta, kvalitetno upravljanje, kvalitetni program/projekt/usluga/proizvod. Možemo li upravljati tom kvalitetom i da li nam je za to potreban složeni sustav? Na webinaru će sudionici definirati osnovne značajke kvalitete, što karakterizira kvalitetne organizacije, na što bi se organizacije trebale fokusirati da bi povećale kvalitetu (organizacije, upravljanja, usluga/proizvoda itd.). Na praktičnom primjeru iz ACT Grupe bit će prikazano kako je implementiranje Mjerenja društvenog utjecaja, kao potencijalnog alata upravljanja i osiguranja kvalitete, povećalo kvalitetu Programa Pokreni nešto svoje, tj. stvorilo veću vrijednost i za korisnike/kupce i za organizaciju.


Obje radionice održat će se u online okruženju, putem platforme Zoom.

Sudjelovanje na webinarim je besplatno, no broj mjesta je ograničen na 20 i obavezne su prijave na ESF Platformi.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top