B-WISE

Plan sektorske suradnje na razvoju vještina i kompetencija u društvenim poduzećima za radnu integraciju

Program:
Erasmus+

Sufinancira:
Europska unija

Cilj projekta je razviti europsku strategiju za rješavanje problema oko vještina i kompetencija koje nedostaju sektoru društvenih poduzeća za radnu integraciju (Work Integration Social Entreprise / WISE). Projektom se želi odgovoriti na potrebe radnika u nepovoljnom položaju, stručnog osoblja koje njih podržava i menadžera/upravitelja društvenih poduzeća za radnu integraciju. Projekt će također promovirati atraktivnost WISE sektora kao izbora karijere i podići će svijest o važnosti upotrebe digitalnih tehnologija za podršku ugroženim skupinama u zapošljavanju.

Glavni rezultat:
B-WISE će uspostaviti partnerstvo na razini EU za razvoj vještina u društvenim poduzećima za radnu integraciju, podržavajući sveukupni rast sektora. Projekt će okupiti sve relevantne dionike kako bi podržali radnike u nepovoljnom položaju i one koji nisu na tržištu rada u pronalaženju zaposlenja kako bi se smanjili rizici daljnje socijalne isključenosti.

Vodeći partner:
Europska asocijacija pružatelja usluga za osobe sa invaliditetom iz Belgije (EASPD).

Partneri:
Europska mreža poduzeća za radnu integraciju (ENSIE) iz Belgije, Arbeit Plus i JKU – Johannes Kepler Universität Linz iz Austrije, Lichtwerk iz Belgije, Zaklade Once i Coremsa iz Španjolske, OIE – Réseau d’Entreprises Sociales iz Belgije, NASOR – Nacionalno udruženje društveno odgovornih poslodavaca i Exellia iz Bugarske, ACT Grupa i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu iz Hrvatske, Francuska federacija poduzeća za integraciju i AFPA iz Francuske, Uspon i ADV Zaklada iz Rumunjske, Margarita i Ev Zin iz Grčke, SENT i Cene Štupar iz Slovenije, AIAS Bologna onlus i Idee In Rete iz Italije, Udruženje društvenih poduzetnika i Udruženje Samaritanaca iz Latvije poduzetništva Latvije, De Omslag i ROC van Amsterdam iz Nizozemske, Stowarzyszenie Współpracy Regionalnej i RAR Investitor iz Poljske, Europski istraživački institut za zadružna i društvena poduzeća EURICSE i Scuola Centrale iz Italije.

Suradnici:
Međunarodna organizacija rada (ILO), Federacija socijalnih poslodavaca, Europski forum osoba s invaliditetom, Europska platforma za rehabilitaciju, RREUSE, Europska konfederacija radničkih zadruga, Socijalne zadruge i društvena i participativna poduzeća (CECOP), Europski forum za tehničko i strukovno obrazovanje (EFVET), Grad Zagreb, Bugarska agencija za zapošljavanje, Regionalni ured za rad u Katovicama, Rumunjsko nacionalno tijelo za zapošljavanje u Ministarstvu rada, TUV HELLAS, Grupa Maatwerk.

Trajanje:
1/1/2021 – 31/12/2024

Ukupni budžet:
3,885,996.00 EUR

Glavni rezultat: B-WISE će uspostaviti partnerstvo na razini EU za razvoj vještina u društvenim poduzećima za radnu integraciju, podržavajući sveukupni rast sektora. Projekt će okupiti sve relevantne dionike kako bi podržali radnike u nepovoljnom položaju i one koji nisu na tržištu rada u pronalaženju zaposlenja kako bi se smanjili rizici daljnje socijalne isključenosti.
en_GBEN
Scroll to Top