Destinova4

Način boljeg kontinentalnog turizma iz Destinove

U povijest nalazimo primjere pojedinaca koji su pronašli snagu da trenutak svoje pronicljivosti i prosvjetljenja formuliraju u ideje, a onda i pokrenu njihovo ostvarivanje. To su ljudi koji su svojom vjerom u ispravnost te ideje promijenili svoj život, život cijelog društva pa i tijek povijesti. I nije to tako često da netko svoje ideje i ostvari jer mnogi imaju ideja i spremni su ih svima iznositi, ali realizacije ni otkud.

Ali Nina Novinić jedna je od onih koji su svoju ideju ostvarili, a onda krenuli u misiju promjene najprije svoje lokalne sredine jer je uvjerena da ono što nudi sigurno jest dobro. Sa svojim tadašnjim zaručnikom i sadašnjim suprugom, Nina je 2012. odlučila kupiti zapuštenu kuću na prekrasnoj lokaciji i uložiti tri godine svoga rada i truda u njeno uređenje. Tako je nastao Međimurski ceker, kuća za odmor koja se bazira na zero-waste principima, odnosno pretvaranju svakog otpada u neku korisnu sirovinu.

Krenimo od sebe, što bismo sami voljeli doživjeti

Međimurski ceker je pionirski projekt inovativne turističke ponude koji u svoje 4 zvjezdice nudi emocije i, kako Nina voli naglasiti, iskustvo 5 zvjezdica. Kvaliteta sadržaja uz dobro osmišljen doživljaj te razinu privatnosti i intime gosta u prirodnom okruženju osigurao je Cekeru dobru reklamu putem preporuka zadovoljnih posjetitelja i svake godine rast popunjenosti smještaja. A ti gosti podjednako dolaze iz inozemstva i Hrvatske.

„Razmišljali smo kao putnici, o detaljima koje i sami tražimo kod rezervacije smještaja. Na taj način razmišljamo i danas. Pratimo turistička tržišta širom svijeta i primjenjujemo ono što se pokazalo uspješnim, u skladu s financijskim mogućnostima uvodimo nove sadržaje koji prate i našu filozofiju održivosti. Stalno unapređujemo ponudu i postavljamo nove standarde”, govori Nina.

Hrvatski kontinentalni turizam, nema „dugu i bogatu“ povijest, što je sasvim u neskladu s potencijalom kojega ima s obzirom na prirodnu i kulturnu raznolikost i povijesno naslijeđe. Međimurski se jače počeo razvijati dolaskom većeg ulaganja u Svetom Martinu na Muri, kada se pokazalo da postoji potražnja za sadržajima koji nisu hotelski i pomalo otuđeni od prirode. Seoski i agroturizam u mnogim se zemljama bez morske obale pokazao kao vrlo unosan, a u Hrvatskoj je već dugo zanemaren u odnosu na ponudu sunca i mora.

I Nina je shvatila da je sada vrijeme kada još uvijek postoji prilično širok prostor da se utječe na izgradnju temelja i strategije razvoja kontinentalnog turizma. Svoju energiju, stečena znanja i iskustvo privatnog poduzetničkog pothvata odlučila je iskoristiti za novi posao. Destinova.

„Umjesto hiperprodukcije uniformiranih smještajnih objekata, mi bismo htjeli da strategija bude kvalitetan sadržaj uz kvalitetnu i specifičnu priču. Kroz Destinovu nudim izradu projekata u turizmu, planove opremanja i vođenja smještajnih objekata, branding, marketing i društvene medije“, odlučna je Nina.

Generator ideja koje bi trebale unaprijediti sustav

Nudi podršku baziranu na svom iskustvu, od pokretanja turističkog sadržaja i osmišljavanja ponude, do detalja provedbe, ali i vrlo važnu vidljivost, odnosno prezentaciju i prodaju kupcima. Destinovu je odmah prepoznala Turistička zajednica Međimurja, a svoje usluge dala je i Zlarinu, prvom hrvatskom otoku bez plastike, kao i nekim drugim destinacijama.

Vjerojatno najvažniji je rad s malim iznajmljivačima kojima je poslovni konzalting za razvoj u turizmu kao i u marketingu često pitanje prelaska praga od amaterskog ili usputnog turizma u profesionalni ili stalni posao kojemu su posvećeni 0-24. Nina Novinić kroz Destinovu pokrenula je i hvalevrijedan projekt Destination Međimurje kroz koji se promovira turistička ponuda Međimurja koju gradi na održivosti. Trenutno razvija program vjernosti i pogodnosti Green Card Međimurje kojemu je cilj objediniti široki spektra usluga, ne ograničavajući se samo na uobičajenu turističku ponudu.

„Program će uključivati dvije kartice – jednu za posjetitelje i jednu za ponuditelje. Kartica za posjetitelja nosi pogodnosti za gosta kod korištenja raznih sadržaja, a kartica za ponuditelja njemu omogućava povoljniji pristup uslugama koje su mu potrebne u poslovanju i, što je važno, u daljnjem razvoju vlastite usluge. U njemu će moći sudjelovati smještajni objekti s najmanje 4 zvjezdice, ali dio tog programa bit će i ponuditelji zdravstvenih usluga, dizajna i to ne isključivo na području naše županije“, objašnjava svoje ideje oko unaprjeđenja upravljanja destinacijom Nina.

I ako se vratimo na početak teksta, složit ćete se da smo upravo pronašli pojedinku koja ima snagu oblikovati svoje ideje i praktičnim iskustvom i poznavanjem potreba pokušava pomoći sustavu da pronađe svoj smjer razvoja. U ACT Grupi i programu U Zoni Nina ima partnera u društveno odgovornom poslovanju i širenje plemenitih ideja koje su u interesu cijele zajednice.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top