Edukacije u rujnu

edukacije u rujnui

U sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  nastavljamo s provedbom radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.

U rujnu vam donosimo nove teme:

 • Međusektorska suradnja (suradnja organizacija civilnog društva i građana/ki s javnim sektorom)(Čakovec, 3.9.2019.)
  Povjerenje. Odgovornost. Transparentnost. Komunikacija. Ključni elementi održive suradnje. A bez suradnje nema održivog razvoja zajednica. Koliko god se pojedinačno trudili. Suradnja angažira konsolidirane resurse, kapacitete i osigurava kvalitetu. Naročito je važna suradnja među različitim dionicima zajednice, dionicima iz različitih sektora. Međusektorska suradnja i partnerstva.
  U Hrvatskoj, partnerstvo i međusektorska suradnja su novija praksa. Još uvijek vrlo često samo na vrlo deklarativnoj i manipulativnoj razini. Svi tražimo odgovor kako da dođemo do uspješnog i učinkovitog partnerstva – kao što je to praksa u brojnim europskim zemljama, naročito u područjima od društvenog interesa (npr. socijalne usluge u Italiji).
  Na radionici, sudionici/e će naučiti mapirati potencijale i ograničenja u razvoju međusektorske suradnje, te razviti strategije i akcijske planove za razvoj međusektorske suradnje u specifičnim područjima rada u njihovim lokalnim zajednicama. Vrlo konkretno.
  Voditelj radionice je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.
 • Kako izraditi operativni plan djelovanja organizacije civilnoga društva? (Čakovec, 10.9.2019.)
  Radionica je namijenjena voditeljima organizacija i voditeljima financija. Nakon treninga sudionici će poboljšati vještine u sljedećim područjima: pojam i sadržaj operativnog plana, izrada plana prihoda i rashoda, izrada plana zaduživanja i otplata, izrada plana novčanog tijeka, obrazloženja financijskog plana te rebalans operativnog i financijskog plana.
  Voditeljica radionice je Dora Grkavac, voditeljica finacija ACT Grupe.
 • Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva (Čakovec, 23.9.2019.)
  Radionica je namijenjena menadžmentu OCD i osobama koje u organizacijama rade na upravljanju kvalitetom ili upravljanju utjecajem. Sudionici radionice će se upoznati s najpoznatijim pristupima u vrednovanju, identificirati elemente organizacija koje je korisno vrednovati te će nakon radionice moći samostalno razviti sustav vrednovanja i uvođenja poboljšanja za svoje organizacije.
  Teme koje će radionica pokriti: opseg vrednovanja i svrha vrednovanja; najpoznatiji modeli vrednovanja; organizacijske dimenzije koje vrednujemo; efikasnost, efektivnost, lanac stvaranja vrijednosti; prikupljanje podataka i plan vrednovanja; implementacija poboljšanja i upravljanje performansama.Voditelj radionice je Stjepan Mikec.
 • Upravljanje volonterima (Čakovec, 25-26.9.2019.)
  Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija koje namjeravaju u svoje aktivnosti uključivati volontere i razvijati volonterski program. Nakon treninga sudionici će poboljšati vještine u sljedećim područjima: poznavanje zakonodavnih okvira volontiranja u RH; upravljanje svim koracima ciklusa menadžmenta volontera; predznanje potrebno za uvođenje „Standarda kvalitete za volonterske programe“; napređenje vještina planiranja i organizacijske vještine.
  Voditelj radionice je Ivan Blažon.

Više informacija o navedenim radionicama te rokove za prijavu i prijavne obrasce za sudjelovanje na ovim, ali i drugim radionicama koje se održavaju u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU, možete pronaći na www.financijskepodrske.hr/home/events.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top