Prvi hrvatski kompendij provedenih društveno odgovornih nabava od strane poduzeća

kompendij

Društveno poduzetništvo se u Hrvatskoj smatra potencijalnim modelom za rješavanje mnogih društvenih i ekonomskih problema i potreba u zemlji, iako je još u vrlo ranoj fazi razvoja. S druge strane, i društveno odgovorno poslovanje (DOP), iako je na agendi raznih aktera, u Hrvatskoj je također još uvijek u ranoj fazi razvoja.

Većina društveno odgovornih kompanija o društvenom poduzetništvu, modelima i praksi društvenih poduzetnika, u Hrvatskoj ili šire, zna vrlo malo ili ništa. U javnosti, pak, još uvijek je veliko nerazumijevanje i društveno odgovornog poslovanja i društvenog poduzetništva.

Usprkos tome, suradnja između društveno odgovornih kompanija i društvenih/impact poduzeća u Hrvatskoj postoji, a ta suradnja se očituje u različitim modelima poslovanja. Kako bi skrenuli pozornost na te modele i primjere dobre prakse objavili smo prvi hrvatski kompendij provedenih društveno odgovornih nabava od strane poduzeća.

U ovom kratkom priručniku predstavljeno je nekoliko kompanija i njihova poslovna partnerstva i suradnje s društvenim poduzećima, iz kojih se mogu iščitati inovacije i novi poslovni modeli. Takva partnerstva i suradnje nose brojne benefite za obje strane, što dokazuje i sve veći broj primjera.

Kompendij je predstavljen na konferenciji o održivoj javnoj nabavi održanoj prošli tjedan u Zagrebu, kada smo najavili i kampanju “Kupujumo odgovorno – korporativni izazov 2020″ koju trenutačno pripremamoRiječ je o zapravo vrlo jednostavnoj inicijativi s hrabrom ambicijom15 hrvatskih kompanija u 2020. godini nabavit će robu i usluge od 15 hrvatskih društvenih poduzeća u vrijednosti 5 milijuna kuna!

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top