Edukacije u svibnju: Modeli zagovaranja i Sustav kvalitete

edu 3

U sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  nastavljamo s provedbom radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.

Nakon u travnju održanih radionica Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva i Upravljanje projektnim ciklusom, u svibnju vam donosimo dvije nove teme:

  • Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama (Čakovec, 20.5.2019.)
    Zagovaranje u lokalnoj zajednici je jedan od načina sudjelovanja građana u kreiranju lokalnih politika / strategija razvoja, konkretan alat građana da rade na poboljšanju kvalitete života u zajednici u kojoj žive. Ako građani žele pokrenuti promjene u lokalnim zajednicama, pokrenuti razvojne projekte, moraju formalno i stvarno utjecati na lokalne institucije i vlasti. Sudionici radionice upoznat će se s konceptom, dobrim i lošim praksama zagovaranja, strategijama i tehnikama zagovaranja, procesom informiranja i motiviranja ključnih javnosti te konkretnim alatima za razvoj i implementaciju akcijskog i komunikacijskog plana zagovaračkog projekta.
  • Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva (Čakovec, 23.5.2019.)
    Cilj radionice je sudionike upoznati s konceptom kvalitete u organizacijama civilnoga društva i upravljanja kvalitetom, koracima u uvođenju sustava kvalitete, alatima i sustavima te izazovima u uvođenju i provedbi sustava upravljanja kvalitetom u organizaciji. U praktičnim predviđenim vježbama za sudionike na ovoj edukaciji koristit će se primjer Sustava upravljanja kvalitetom OK2015.

Više informacija o navedenim radionicama potražite ovdje, a rokove za prijavu i prijavne obrasce za sudjelovanje na ovim, ali i drugim radionicama koje se održavaju u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU, možete pronaći na www.financijskepodrske.hr/home/events.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top