Pokreni prije zime – natječaj za podršku u razvoju DP pothvata

Pokreni prije zime je program podrške ACT Grupe za društvene poduzetnike početnike ili poduzetnike koji započinju s novim poslovnim pothvatom unutar postojećeg društvenog poduzeća, a koji su iz sjeverozapadne Hrvatske (Međimurska, Varaždinska ili Koprivničko-križevačka županija). Provodi se kroz intenzivni trening sastavljen od šest modula koji korisnika vode kroz postupak promišljanja i validacije poslovnih ideja, do razvoja i testiranja poslovnih modela.

Cilj programa je naučiti poduzetnike kako se nositi s konstantnim promjenama koje ih čekaju na poduzetničkom putu. Kako manje neuspjehe na poduzetničkom putu iskoristiti za učenje za ukupni uspjeh. Nove i postojeće poduzetnike se želi osvijestiti važnosti kvalitetno odrađene izrade dizajna ideje i validacija teza kroz prototipiranje i testiranje.

Krajnji cilj je pomoći poduzetnicima u razvoju realnog i održivog poslovnog modela, te ih upoznati s društvenim poduzetništvom kao oblikom ekonomski i društveno održivim oblikom poslovanja.

Poziv je namijenjen osobama koje su u procesu samozapošljavanja i početnim fazama pokretanja društveno-poduzetničkog pothvata kao i poduzetnicima koji započinju s novim poslovnim pothvatom unutar postojećeg društvenog poduzeća. Prijavitelji se obvezuju na sudjelovanje na svim edukacijama.

Prijave za program Pokreni prije zime otvorene su do 27. lipnja u 12h (podne), a sve informacije o programu i načinu prijave potražite ovdje.

Program se provodi u okviru projekta “RISE – Realities in Social Enterprise” financiranog putem Programa Erasmus+ u partnerstvu s neprofitnim organizacijama PARTAS i Connect – društvo za promocijo aktivnega državljanstva, so.p.