Akademija poslovnih vještina krenula s prvim predavanjima

akademija posl vjestina
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Nakon provedbe nekoliko uspješnih programa podrške poduzetnicima (Pokreni nešto svojeAkcelerator za društvene poduzetnike), ACT Grupa je u razdoblju pokretanja nekoliko novih programa. Jedan od njih je i Business Skill Academy.

Riječ je o jednogodišnjem programu edukacija iz specifičnih područja za menadžere organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Program se provodi kroz inovativan model volontiranja stručnjaka iz korporativnog sektora i trajat će od studenog 2018. do lipnja 2019. godine.

Akademiju je pokrenulo Učilište za društvenu ekonomijuustanova za obrazovanje odraslih u vlasništvu ACT Grupe, u suradnji s poduzećima A1 HrvatskaErste&Steiermärkische Bank, INA – Industrija nafte, Philip Morris Zagreb PwC Hrvatska.

Prijave za prvu generaciju polaznika/ica Akademije poslovnih vještina bile su otvorene od 29. listopada do 12. studenoga 2018. godine, a ukupno se prijavilo 59 menadžera/ica organizacija civilnoga društva i društvenih poduzeća iz cijele Hrvatske. Selekcijski odbor donio je odluku o odabiru 25 polaznika/ica prve godine Akademije poslovnih vještina.

„Većina prijava bila je izvrsna, povratne informacije Selekcijskog odbora kažu da ih veseli vidjeti na jednom mjestu veliki entuzijazam i motivaciju za cjeloživotnim učenjem, osobnim i stručnim usavršavanjem, razvojem vlastitih organizacija i sektora u kojem djeluju, kao i razvojem društva.“ – izjavio je Teo Petričević, voditelj Akademije poslovnih vještina, na početnom događaju Akademije koji se održao 21. studenog u prostorijama A1 Hrvatska u Zagrebu.

Jučer su se prvoj generaciji polaznika predstavili partneri programa i 10 predavača/ica iz 7 hrvatskih kompanija, a prva edukacija na rasporedu je već danas. Polaznike/ice će menadžerskim vještinama podučiti Katja Matić, rukovoditeljica odjela za razvoj zaposlenika u A1 Hrvatska. Dan poslije, Anita Batinić Bajkovec, koordinatorica za zapošljavanje i selekciju u INA – Industrija nafte, d.d. polaznike/ice će naučiti o procesu i modelima odlučivanja, postavljanju prioriteta, planiranju te o odnosu odlučivanja i menadžerskih funkcija. Do kraja ove godine, 25 polaznika/ica Akademije sudjelovat će još na dvije edukacije koje će pokriti teme planiranja i organiziranja.

„Jako mi je drago da sam izabrana u prvu generaciju polaznica i polaznika Akademije. Kao predstavnici udruge K-zona i naše novoosnovane tvrtke Fierce Women veselim se radu i učenju od stručnjaka/kinja iz korporacija, ali i druženju i razmjeni iskustava s kolegama/icama iz drugih organizacija i društvenih poduzeća. Vjerujem da će znanja i vještine koje ćemo steći u ovom programu unaprijediti naše poslovanje i pomoći nam da budemo konkurentniji na tržištu.“ – rekla je na uvodnom predstavljanju Diana Bekavac, jedna od polaznica.

Za više informacija posjetite web stranicu http://akademija.dp.hr ili Facebook stranicu www.facebook.com/AkademijaPoslovnihVjestina.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

hrHrvatski
Scroll to Top