Konferencija o društveno odgovornoj javnoj nabavi

konferencija

Javna nabava ima ključnu ulogu u smjeru postizanja ciljeva pametnog, održivog i uključivog razvoja kako je definiran strategijom Europa 2020. U cilju promocijekorištenja socijalnih kriterija u postupcima javne nabave, Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća (EASME) i Europska komisija, Opća uprava za unutarnje tržište, industrija, poduzetništvo te mala i srednja poduzeća (DG GROW) pokrenuli su inicijativu za unapređenje znanja u 15 država članica.

Jedna od aktivnosti je i konferencija “Koristimo javnu nabavu za postizanje društvenog učinka u Republici Hrvatskoj”, koju organiziramo u Zagrebu. Konferencija će se održati u četvrtak, 12. rujna u Kući Europe (Ulica Agusta Cesarca 4, Zagreb), u vremenu od 9:30 do 16:00 sati, a usmjerena je prvenstveno javnim službenicima/a i društvenim poduzećima.

Glavni cilj konferencije je potaknuti konstruktivnu razmjenu informacija između provoditelja javne nabave, stručnjaka/inja o društvenoj ekonomiji i društvenom poduzetništvu o potencijalu društveno odgovorne javne nabave, kako bi se ostvarili strateški društveni, okolišni i ekonomski ciljevi, te također podijelile najbolje uspješne prakse odgovorne javne nabave u Hrvatskoj i ostatku EU.

Program konferencije možete pronaći ovdje, a za sudjelovanje vas molimo da se registrirate najkasnije do 5. rujna 2019. na ovom linku.
A kako bismo odgovorili na većinu vaših očekivanja i održali visoku razinu kvalitete konferencije, pozivamo vas da svakako popunite i pretkonferencijski upitnik koji je dostupan ovdje.

Konferencija je organizirana u okviru EU projekta BSI – Buying for Social Impact, inicijative Europske Komisije za promociju društveno odgovorne javne nabave u zemljama članicama Europske unije. Projekt se provodi u 15 EU država članica, uključujući Hrvatsku. Projektni konzorcij čini pet europskih organizacija/mreže – Social Economy Europe (SEE)European Association for Information on Local Development (AEIDL)European Network of Cities and Regions for the Social Economy (REVES)European Network of Social Integration Enterprises (ENSIE) i DIESIS Coop, a u Hrvatskoj ga provode Diesis i ACT Grupa.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

hrHR
Scroll to Top