Fierce Women

FierceWomen4

(Neustrašive) Strašne žene u pohodu na svjetsko tržište

Znanstvena istraživanja pokazala su da je igra vrlo važan dio učenja i najlakši način svladavanja socijalnih vještina, ravoja emocionalnosti i empatije. Ona razvija kreativnost i maštu te potiče intelektualni razvoj. I što je najvažnije, potreba za igrom ne prestaje s djetinjstvom, već traje čitav život.

Upravo ta činjenica igru „Fierce Women“ ili „Strašne žene“ čini odličnom idejom i načinom prezentacije jedne tako često zanemarene teme kao što je uloga žene u razvoju naše civilizacije. Igra je originalna zamisao Gabrijele Ivanov, koju je razvio tim okupljen oko udruge K-Zona uz pomoć književnika i programera Želimira Periša. Ona na zabavan i likovno vrlo kvalitetan način u igru pretače 60 od prikupljenjih preko 300 biografija žena koje su značajno doprinijele društvu, originalno objavljenih na portalu VoxFeminae.net u posljednjih 13 godina.

Strašne žene osvajaju priznanja

Uz pomoć crowdfunding kampanje pokrenute na Međunarodni dan žena 2018. godine, Strašne žene krenule su u osvajanje međunarodnog tržišta korak po korak osnovavši društveno poduzeće Fierce Women d.o.o. U Italiji je u prvih godinu dana prodano 1.000 kompleta na engleskom te 2.000 u Hrvatskoj. 2019. godine austrijska zaklada Unruhe Privatstiftung dodijelila im je nagradu Sozial Marie, kao jednoj od najboljih društvenih inovacija u Srednjoj Europi te godine.

Nedavno su postale jedne od pet dobitnica programa „Odvažna“ IKEA-e i Mastercarda te je igra dobila priliku naći se na prodajnim policama IKEA Hrvatska. Dobitnice su i potpore ACT Grupe „Pokreni nešto svoje“, a njihova podrška nastavila se i kroz program „U zoni“ koji ACT Grupa provodi u suradnjis Entrepreneusrship Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu, zakladom ERSTE STiftung i ERSTE bankom.

„Vjerujemo da je Fierce Women samo jedan vrijedan mali kotačić koji se uklapa u globalnu sliku i vodi prema svijetu u kojem će rodna ravnopravnost uistinu biti jedna od temeljnih vrijednosti, a ne samo nedostižna fraza“, kaže Gabrijela iz Fierce Women d.o.o.

Tema značajnih žena, koje su u povijesti često ostale anonimne samo zbog toga što su bile žene, ima fantastičan medij i prilično dugo vrijeme za širenje na cijeli svijet. U mnogim zemljama žene su i dalje smatrane manje vrijednim članovima društva, u nekima su tek nedavno dobile vrlo ograničene uloge u društvu, a u cijelom svijetu njihova značajna uloga u povijesti još uvijek je nepoznata.

Ako ih ne zaustavlja pandemija, gdje im je kraj?

Stoga su u Fierce Women d.o.o. ove godine napravile novi korak i kroz WOW proširenje pozvale međunarodnu umjetničku i ilustratorsku zajednicu da svoje radove prijave na natječaj za proširenje dosadašnjeg kompleta od 60 ilustriranih kartica. Prijavilo se preko 300 umjetnika iz 27 europskih zemalja, a žiri je odabrao 15 njih od kojih će u budućim izdanjima igre biti objavljeno ukupno 30 novih ilustriranih kratkih biografija.

“Suradnja s ACT Grupom dala nam je sigurnost i osjećaj da postoji netko na koga se možemo osloniti, kome vjerujemo i s kim djelimo iste vrijednosti u smislu društvenog poduzetništva. Akcelerator nam je pomogao da strukturiramo procese, da postavimo ciljeve, da ih znamo mjeriti i kako da izađemo na tržište. Nije sjajno ovo pandemijsko vrijeme, ali ne gubimo vrijeme i radimo na razvoju palete proizvoda koji će dopuniti našu osnovnu ponudu s kartama i omogućiti nam da dopremo do većeg broja klijenata”, objasnila je trenutne planove Gabrijela.

Fierce Women nije iznimka, prije će biti da je dio pravila da je pandemija COVID-19 poremetila brojne planove. Ali ustrajnost i posvećenost ostvarenju cilja primjetna je iz njihovog angažmana i kroz udrugu iz koje je tvrtka nastala. Dobra strana ovog proizvoda je da način korištenja ovih karata nije ograničen samo na igru u sklopu koje su napravljene. Odličan su izvor osnovnih znanja za, primjerice, vrlo popularne pub kvizove. Osim toga, učitelji ih u osnovnim i srednjim školama mogu iskoristiti i za projektne zadatake učenicima, kojima u današnje vrijeme na raspolaganju stoji zastrašujuća mreža podataka na internetu.

Isprobajte!

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top