Otvorene prijave za program podrške “Centar socijalnih inovacija”

light-bulbe

Imaš li ideju za novu uslugu koja je nekoj skupini u tvojoj zajednici od velike potrebe? Imaš li ideju za poboljšanje neke već postojeće usluge? Možda samo želiš riješiti određeni problem u svojoj zajednici, ali ne znaš kako? Naš novi program podrške “Centar socijalnih inovacija” je upravo ono što trebaš!

O programu podrške


Program „Centar socijalnih inovacija” sastoji se od 4 glavna modula od kojih se svaki modul odvijati kroz više tjedana. Prvi ciklus polaznika biti će od prosinca 2021. do svibnja 2022. godine, dok će drugi ciklus biti od svibnja 2022. do listopada 2022. godine. Točno vrijeme održavanja modula i radionica biti će definirano ovisno o dostupnosti polaznika programa. Svaki ciklus programa pohađati će grupa do 5 polaznika.

Ukoliko želiš unaprijediti svakodnevni život sebe ili drugih kroz razvoj inovativnih usluga, „Centar socijalnih inovacija” je ovdje da te podrži u rješavanju određenog problema, u razvoju neke tvoje ideje za nove usluge ili u poboljšanju već postojeće usluge. 

Program


Modul 1 – Definiranje problema/potreba i vizije (Mapa empatije)

Modul 2 – Kreiranje ideja i potencijalnih rješenja (Razvoj poslovnog modela). 

Modul 3 – Razvijanje prototipa proizvoda ili usluge

Modul 4 – Mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem

Program također nudi polaznicama/ana radionice na slijedeće teme:

  • Društveno ulaganje
  • Društveno poduzetništvo
  • Digitalni razvoj
  • Društvene inovacije
  • Komunikacija

Ostale pogodnosti pohađanja programa:

  • Individualno mentorstvo kroz cijeli program
  • Definiranje i povezivanje s potencijalnim investitorima koji ulažu u ideje/projekte za pozitivne društvene promjene
  • Prikupljanje sredstava za kreiranje održivog projekta
  • Povezivanje s pružateljima socijalnih usluga u sljedećim zemljama: Austrija, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska.
  • Najnovije informacije i znanje o razvoju inovativnih socijalnih usluga i o poduzetništvu na nacionalnoj i međunarodnoj razini

Mjesto održavanja programa:


Program će se održati u prostoru ACT Grupe u Čakovcu (Dr. Ivana Novaka 38), a ako epidemiološke mjere to neće dozvoljavati program će se održati u online okruženju.

Kome je program namijenjen?


Na ovaj poziv mogu se prijaviti pružatelji socijalnih usluga; druge neprofitne organizacije koje rade u domeni socijalnih usluga; društveni poduzetnici i poduzetnici unutar poduzeća s područja Međimurske županije. Sudjelovanje u programu za sudionike/ice je besplatno

Podnošenje prijave i potrebna dokumentacija


Prijave na poziv za program „Centar socijalnih inovacija” otvorene su do 24. studenog 2021. u 10:00 sati. Prijava se sastoji od prijavnog obrasca. Svi kandidati/kinje biti će obavješteni pismeno putem e-pošte o prijemu i početku programa.

Dodatne informacije

„Centar socijalnih inovacija” realizira se u okviru projekta „D-Care Labs“ koji se provodi u 10 EU zemlja u okviru INTERREG Danube Transnational Program. Kao dio „D-Care Labs” projekta uspostavljamo specijalizirane i održive međuregionalne inovacijske centre kako bi pružateljima socijalnih usluga, novoosnovanim društvenim poduzećima i ustanovama pomogli osmisliti i implementirati kvalitetnije i inovativne usluge u području socijalne skrbi, pomoći u kući za starije ljude, osobe s invaliditetom i djecu s posebnim potrebama. 

Ako ste motivirani i potrebne su vam dodatne informacije javite nam se na e-mail dunja.dunda@act-grupa.hr ili telefonski na 095 529 9320.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top