Otvorene prijave za program Pokreni nešto svoje

PNS_logo

Predstavnici ACT Grupe, zajednice društvenih poduzetnika iz Čakovca te tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER predstavili su uspješne projekte i rezultate provedbe druge godine programa „Pokreni nešto svoje“, nakon čega je otvoren treći krug natječaja.

Razvojni program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Kroz dva dosadašnja izdanja projekta prošlo je više od 700 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata. Ove godine program doživljava svoje treće izdanje u organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku, dok je Philip Morris Zagreb d.o.o. i ove godine osigurao bespovratna financijska sredstva za sedam novih projekata.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećimadruštvenim poduzećima u nastajanjuinovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

„Iznimno nam je zadovoljstvo bilo provoditi prve dvije godine programa tijekom čega smo zaprimili preko 700 prijava i podržali 13 poduzeća u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna. Vjerujemo kako kvalitetnih ideja i prijava neće nedostajati ni ove godine i da će program „Pokreni nešto svoje“ i ponovno dokazati kako u Hrvatskoj ne nedostaje poduzetničkog duha i inovativnih ideja, već prikladne financijske i mentorske podrške. Iskustvo prethodnih natječaja pokazuje nam kako je upravo korištenje mentorske podrške poduzetnicima pomoglo da brže ostvare zacrtane ciljeve u razvoju poslovanja te će u trećoj generaciji dodatan fokus biti upravo na jačanju savjetodavnog dijela potpore.“, izjavio je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe.

Ukupna financijska potpora u prve dvije godine programa „Pokreni nešto svoje“ iznosila je 959.574,20 kn za 13 projekata, pri čemu je prosječni iznos po korisniku iznosio 73.813,40 kn. Osim toga, tijekom provedbe prva dva kruga programa ostvareni su sljedeći produkti:

  • 5 novoosnovanih poduzeća
  • 4 nova proizvoda
  • 16 prototipa proizvoda
  • 10 web ili mobilnih aplikacija
  • 5 prodajno-informativnih web stranica
  • 3 kampanje grupnog financiranja
  • 2 investicije u prostor i opremu

Dobitnici potpore ističu jasnu komunikaciju fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe i Philip Morrisa kao čimbenike koji su im najznačajnije olakšali provedbu inovativnih poslovnih projekata. Također, otvaranjem drugog natječaja počela je djelovati i Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje“ koja je najboljim projektima osigurala stručnu pomoć i razmjenu mišljenja i nakon isteka službenog trajanja programa.

„Ponosni smo što smo kroz dvije godine provedbe programa „Pokreni nešto svoje“ dali doprinos jačanju mikro poduzetništva u Hrvatskoj i na taj način omogućili da se 13 kreativnih i inovativnih projekata krene razvijati u pravom smjeru. Kao kompanija koja i sama trenutno prolazi kroz vlastitu transformaciju, svjesni smo koliko je ulaganja potrebno za istraživanje i razvoj novih ideja da bi jednog dana postale  konkretni proizvodi i usluge. Sudeći prema dosadašnjem interesu poduzetnika za ovaj program, vjerujemo kako i „Pokreni nešto svoje“ ima potencijala za daljnji rast i razvoj s ciljem pružanja potpore što većem broju kvalitetnih projekata. Upravo iz tog razloga, želio bih iskoristiti ovu priliku da pozovem još poduzeća da se uključe u financiranje programa, kako bi u četvrtoj generaciji zajedno podržali još više poduzetnika i omogućili im financijsku i savjetodavnu potporu potrebnu za uspješan razvoj poslovanja ,izjavio je Stanko Kršlović, voditelj korporativnih poslova, Philip Morris Zagreb d.o.o.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 504.000,00 kuna, dok će projekti koji se prijavljuju biti sufinancirani iz programa u vrijednosti do 72.000,00 kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca 2018. godine do 12 sati na web stranici www.pokreninestosvoje.hr,a rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 28. veljače 2019.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top