Regionalni sajam kulture razvojne suradnje u Petrinji

FB event cover-sajam-Petrinja

Prvi Regionalni sajam kulture razvojne suradnje prigodno će se održati u Petrinji na Europski dan održivih zajednica, 22. rujna. Sajam je neprofitnog karaktera, a svrha mu je umrežavanje, informiranje, edukacija lokalnih proizvođača i zajednica za održivi razvoj s posebnim fokusom na poslovne i društvene aktivnosti koje doprinose revitalizaciji i održivosti Sisačko-moslavačke županije.

Sajam se održava u velikom šatoru gdje će tijekom dana biti postavljeno 50 promotivnih štandova na kojima će svoje proizvode predstaviti različiti OPG-ovi iz Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i ostatka Hrvatske. Posjetitelji sajma moći će uživati u raznovrsnoj ponudi voća, povrća, rakija, medenjaka, džemova, medarskih i suhomestanih proizvoda.

“Regionalni sajam je odlična prilika za razvoj suradnje između OPG-ova, kao i OPG-ova i kupaca. Imat ćemo radionice na kojima ćemo i mi naučiti nešto, ali i ponuditi svoje iskustvo iz prve ruke. Izlaganjem na štandovima i predstavljanjem proizvoda, ljudi će moći saznati što sve nudimo. Zbog toga su, ovakve manifestacije poticajne”,

 ističe Željka Vuletić iz Petrinje, koja će na Sajmu izlagati proizvode od aronije iz ekološkog uzgoja OPG Željka Vuletić. 

Dnevni program Sajma počinje u 10:00 sati s javnom raspravom o perspektivama obnove i revitalizacije SMŽ-a, te se nastavlja s edukativnim radionicama za OPG-ovce, ugostiteljskom ponudom, nastupima folkloraša i “Razvojnom feštom”.

U sklopu programa, Fondu 5.5 Zaklade SOLIDARNA bit će dodijeljena nagrada Europski građanin kojom Europski parlament vrednuje rad građanskih udruženja, organizacija i pojedinaca na promicanju razumijevanja i jačanju europskog zajedništva. 

Uz predstavnike i predstavnice organizatora, svoj dolazak potvrdili su mnogi stručnjaci/njakinje, panelisti/kinje i državni dužnosnici: Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinja; Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade RH; Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, Ministarstvo turizma; Ivan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU; Margareta Mađerić, državna tajnica ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; Tatjana Vlašić, zamjenica Pučke pravobraniteljice; Fred Matić, zastupnik u Europskom parlamentu.


Sajam partnerski organiziraju Zaklada SOLIDARNA, Srpsko narodno vijeće, Udruga IKS, Regionalna Zaklada ZAMAH i ACT Grupa, uz pokroviteljstvo Grada Petrinje i Turističke zajednice Grada Petrinje, te financijsku potporu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Ureda Europskog parlamenta i Fonda 5.5 i partnera.

Pridružite nam se i medijski podržite prvi Regionalni sajam kulture razvojne suradnje. Zajedno za održivo sutra! 

Veselimo se vašem dolasku!

Za sve dodatne informacije, stojimo na raspolaganju. 

Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na anja.zulic@solidarna.hr ili fond5.5@solidarna.hr do ponedjeljka 19. rujna u 12 sati.

Vizualni identitet Sajma: D.Point / kreativna agencija.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top