Akceleratorski program za društvene/impact poduzetnike pod novim nazivom

akcelerator

U utorak, 23. travnja 2019. otvorit ćemo prijave za novi program podrške hrvatskim impact poduzetnicima.

Program podrške ‘U Zoni’ (u prethodnoj godini djelovao je pod nazivom Akcelerator za društvene poduzetnike) razvojni je program ACT Grupe koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje.

Pokrenut je u suradnji u suradnji s Entrepreneuership Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE), jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, te Erste Bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva, i njenom zakladom Erste Stiftung.

Program U Zoni’ usmjeren je mikro ili malim poduzećima, registriranima u Republici Hrvatskoj, koja imaju dugoročni pristup stvaranja pozitivne promjene, odnosno u svom se poslovanju osim ekonomskih vode i društvenim ili ekološkim ciljevima.

Fokus programa je na rastu i razvoju održivih poduzeća te će se prijavitelji moći prijaviti s jednim od slijedećih ciljeva rasta:

  1. poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge
  2. lansiranje novog proizvoda ili usluge
  3. postav novih poslovnih procesa
  4. povećanje proizvodnje ili operativne učinkovitosti
  5. tržišni rast
  6. ulazak na nova geografska tržišta
  7. standardizacija kvalitete, proizvoda ili usluga
  8. izmjena poslovnog modela u model izgrađen oko pozitivnog društvenog utjecaja

Prijave za sudjelovanje u programu biti će otvorene od 23. travnja do 13. svibnja, nakon čega će stručna komisija odabrati 10 poduzeća koja ulaze u šestomjesečni akcelerator. Program se metodološki bazira na individualiziranom pristupu svakom pojedinom poduzeću te intenzivnoj mentorskoj podršci, a po završetku programa svih deset poduzeća imat će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima na završnom DemoDay-u u prosincu 2019.

Kroz ovakve strukturirane i korisnicima prilagođene programe potpore, fokusirane na edukaciju, umrežavanje i financijsku podršku, ACT Grupa omogućuje brzi rast poduzeća s pozitivnim društvenim utjecajem te povećava društveni utjecaj i investitora i poduzetnika.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top