Otvorene prijave za drugi ciklus programa “Centar socijalnih inovacija”

light-bulbe

Imaš li ideju za novu uslugu u Međimurskoj županiji? Ili možda pitanja kako postojećim uslugama doći do svih korisnika u potrebi? Trebaš ili želiš raditi na razvoju svoje organizacije kroz razvoj novih proizvoda i usluga? Možda samo želiš riješiti određeni problem u svojoj zajednici, ali ne znaš kako? Naš program podrške “Centar socijalnih inovacija” je upravo ono što trebaš!

Što je Centar socijalnih inovacija?


ACT Grupa otvara prijave za drugi ciklus programa podrške “Centar socijalnih inovacija” koji će se održati od svibnja 2022. do listopada 2022. godine. Program se sastoji se od 4 glavna modula od kojih se svaki odvija kroz više tjedana. Što o programu kažu polaznici prve generacije pogledajte ovdje.

Kroz rad u grupi bavit ćemo se definiranje problema i vizije, zajednički kreirati potencijalna rješenja i njihove poslovne modele, postaviti okvir za upravljanje i mjerenje društvenim utjecajem, te razvijati prototip inovativnih proizvoda ili usluga. 

Što te još čeka?


Ostale pogodnosti pohađanja programa:

  • Radionice na teme društvenog ulaganja, društvenog poduzetništva, društvenih inovacija u socijalnim uslugama, digitalnog razvoja i komunikacije. 
  • Individualno mentorstvo kroz cijeli program. 
  • Definiranje i povezivanje s potencijalnim investitorima koji ulažu u ideje/projekte za pozitivne društvene promjene
  • Podrška u prikupljanju sredstava za kreiranje održivog projekta. 
  • Povezivanje sa srodnim pružateljima socijalnih usluga u sljedećim zemljama: Austrija, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Rumunjska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska.
  • Najnovije informacije i znanje o razvoju društvenih inovacija za pružatelje socijalnih usluga i o društvenom poduzetništvu na nacionalnoj i međunarodnoj razini. 

Tko se može prijaviti?


Na ovaj poziv mogu se prijaviti pružatelji socijalnih usluga, druge organizacije civilnoga društva koje rade u domeni socijalnih usluga, društveni poduzetnici i poduzetnice unutar poduzeća s područja Međimurske županije. Sudjelovanje u programu za polaznike/ice je besplatno.

Podnošenje prijave i potrebna dokumentacija


Prijave na poziv za program „Centar socijalnih inovacija” otvorene su do 20. svibnja 2022. u 10:00 sati. Prijava se sastoji od prijavnog obrasca. Svi kandidati/kinje biti će obavješteni pismeno putem e-pošte o prijemu i početku programa.

Točno vrijeme održavanja modula i radionica će biti definirano ovisno o dostupnosti polaznika/ica programa. Svaki ciklus programa pohađati će grupa do 5 polaznika.

Dodatne informacije

Ako ste motivirani i potrebne su vam dodatne informacije javite nam se na e-mail jelena.andjelic@act-grupa.hr ili telefonski na 099 259 1661.

„Centar socijalnih inovacija” realizira se u okviru projekta „D-Care Labs“ koji se provodi u 10 EU zemlja u okviru INTERREG Danube Transnational Program. Kao dio „D-Care Labs” projekta uspostavljamo specijalizirane i održive međuregionalne inovacijske centre kako bi pružateljima socijalnih usluga, novoosnovanim društvenim poduzećima i ustanovama pomogli osmisliti i implementirati kvalitetnije i inovativne usluge u području socijalne skrbi, pomoći u kući za starije ljude, osobe s invaliditetom i djecu s posebnim potrebama. 
Projekt D-Care Labs sufinanciraju Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj (kroz Interreg Danube Transnational Programme) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top