Regionalni i svjetski investicijski fondovi dolaze u Beograd

belgrade

U Beogradu će se 19. i 20. veljače održati konfererencija „Impact 2019“najveća konferencija u Središnoj i Jugoistočnoj Europi posvećena investicijama za društvena poduzeća i startupove. Konferencija se održava u Kombank dvorani i okupit će mnogobrojne stručnjake iz regije i svijeta koji će publici predstaviti svoje fondove, akceleratore, inovacije i razvoj u području društvenog poduzetništva i startup industrije.

Na konferenciji u Beogradu sudjeluje više od 60 govornika iz 17 zemalja svijeta, a organizatori (ACT Grupa, Brodoto i Fondacija Mozaik) očekuju prisustvo preko 250 sudionika/ica. Na jednom će se mjestu tako naći investitori, korporacije, fondacije, startupovi, društvena poduzeća, ali i organizacije civilnoga društva s istim ciljem – da povećaju mogućnosti i prilike za regionalne startupove i društvena poduzeća da dobiju investiciju za svoj posao. Među sudionicima konferencije su predstavnici/e Fonda za Južni Balkan, Europskog investicijskog fonda, Europskog fonda za Jugoistočnu Europu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicijskih fondova – Oltre Venture, MiLa Capital i drugi.

Prvu Impact konferenciju održali smo prošle godine u Zagrebu, a ove godine smo odlučili svjetske investitore društvene ekonomije dovesti u Beograd.

“Ovogodišnja konferencija „Impact 2019“ će po mnogo čemu biti značajnija i veća nego ona prošlogodišnja. Želja nam je da se ideja investiranja u biznise koji stvaraju pozitivnu društvenu promijenu što više proširi i da se i u našem društvu prepozna potencijal koji ovaj vid poslovanja ima. Ipak, najviše smo ponosni na to što će društvena poduzeća i startupovi iz Srbije imati priliku razgovarati s više od 30 investitora i predstavim im svoje ideje”  – izjavila je Vladica Jovanović, direktorica agencije Brodoto u Srbiji i organizatorica konferencije.

A da društveno poduzetništvo ima veliki potencijal, govori i podatak o sve većem broju poduzeća koja se odlučuju za ovaj vid poslovanja ne samo u svijetu, već i kod nas. Konferencija „Impact 2019“ nastoji podržati ovakve ideje, poduzetnike spajati sa investitorima, ali i educirati širu javnost o ovom načinu poslovanja.

Više o samoj konferenciji možete naći na službenim stranicama impactconference.net.

ACT GRUPA ČAKOVEC

Dr. Ivana Novaka 38
40000 Čakovec – HR
info@act-grupa.hr
+385 40 390 047
_______
OIB 17942508126
HR 47 2402 0061 1006 84081

ACT Grupa Zagreb

Zagrebački inovacijski centar
Avenija Dubrovnik 15/1
(paviljon 12), modul 43
10000 Zagreb – HR

en_GBEN
Scroll to Top